Orval-Het-label-Ambassadeur-Orval

Le label Ambassadeur Orval óók in 2014

De brouwerij van Orval waakt nauwgezet over de kwaliteit van haar trappist bier en voerde in dat kader het label Ambassadeur Orval in.

Een uitgesproken streven van de brouwerij van Orval

Elk jaar wordt het label Orval Ambassadeur uitgereikt aan de caféhouders en restaurants die het best beantwoorden aan de criteria Aanwezigheid, Service en Competentie. De toekenning van deze oderscheiding gebeurt door een comité, waarin de brouwerij, de Broederschap des Sossons d'Orvaulx en onafhankelijke personen zetelen.

De Ambassadeurs die het label voor 2013 behaald hebben, stellen u deze « Orval - breinbreker » voor in hun horecazaak,  een spel van geduld en handigheid. Wie kan de fles bevrijden ? Orval is meer dan ooit een bier voor mensen met passie…

De naleving van drie criteria : Aanwezigheid, Service, Competentie

Meer dan 300 kandidaten kregen de opdracht om zo goed mogelijk te beantwoorden aan de criteria op het gebied van aanwezigheid, service en creativiteit. Het objectief aanwezigheid moest de caféhouder aansporen om in zijn zaak het Orval trappistenbier een ereplaats te geven. Verschillende communicatie middelen werden beschikbaar gesteld. De kandidaat kreeg dan een kit met communicatiemiddelen, om zijn animatie zo goed mogelijk voor te bereiden.

Service had tot doel de waard te herinneren aan de kunst van een goede bediening die de liefhebber van Orval op prijs stelt bij het proeven : de keuze tussen gekoelde Orval of Orval op kamertemperatuur, jong of ouder dan 6 maanden, een schoon en droog glas, desgewenst vergezeld van kaas van Orval en een bediening met de glimlach.

De Ambassadeurs worden niet alleen gewaardeerd voor hun uitstekende bediening en de bijzonder Orval sfeer in hun zaak, maar ook voor hun kennis betreffende Orval. Aarzel niet om hen vragen te stellen omtrent het bierbrouwen en de geschiedenis van deze Cistercienzerabdij.