Hollands mooiste polder!

De indrukwekkende uit 1612 daterende grote droogmakerij. Maak eens een tocht over de met vele bomen omzoomde kaarsrechte polderwegen langs romantische dorpen en statige stolpboerderijen. Bewonder in het voorjaar de kleurige bollenvelden, het zwart/bonte vee en de altijd aanwezige schapen met hun lammeren. Bezoek het kruisdorp Middenbeemster met zijn mooie dorpskern, alsook het marktplein met de wagenmakerij en de smederij (1667) met `travalje` (1740). Wandel eens langs de oude geveltjes, de kerk en Het Heerenhuis met de daar vlakbij geplaatste beeltenis van J.A. Leeghwater. Keer terug naar de 18e eeuw in het museum Betje Wolf. In deze voormalige pastorie, eens bewoond door de beroemde schrijfster, vindt u veel zaken op het gebied van de Beemster historie.

Meer informatie over de Beemster vindt u op de site www.bezoekerscentrumbeemster.nl
Droogmakerij De Beemster biedt cultuur, historie en natuur.
Stoere stolpboerderijen, het bijzondere kruisdorp Middenbeemster met musea en historische kerk en vooral het typische Noord-Hollandse landschap maken een bezoek aan De Beemster meer dan de moeite waard.
In 1999 verkreeg De Beemster de status van werelderfgoed, vanwege die unieke verkaveling én vanwege het uitzonderlijke voorbeeld van een door de mens geschapen architectonisch ensemble en landschap.

De poldermolens van de Beemster www.poldersporen.nl
De Beemster is begin 17e eeuw droog gemalen, en tot eind 19e eeuw droog gehouden met windmolens.
Deze pagina's laten zien waar de poldermolens gestaan hebben en wat er nog van overgebleven is.

De Beemster Bengel "Thuis in de Beemster" www.beemsterbengel.nl
Gebeurtenissen in en nieuwtjes uit de Beemster van, voor en over Beemsterlingen